Beste leerkracht groep 8,

 

Hierbij informeren we je graag over ons lesaanbod in het kader van Sterk Techniek Onderwijs in de regio. Voor de zomervakantie hebben de eerste basisscholen via een pilot al kennis gemaakt met ons aanbod en dit is met veel enthousiasme en positieve reacties ontvangen. Vandaar dat wij dit ook breder willen aanbieden en uitbouwen gedurende het komende schooljaar.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van enthousiaste techniekdocenten uit het voortgezet onderwijs. Als rsg de Borgen hebben wij een landelijke subsidie gekregen om Sterk Techniek Onderwijs te promoten en de samenwerking met basisscholen uit de regio maakt hier een belangrijk deel van uit.

Hoe eerder kinderen in contact komen met Techniek en de diversiteit hiervan, hoe beter ze op de hoogte zijn van de mogelijkheden en wat dit voor hen zou kunnen betekenen als ze later een opleiding kiezen. Samen met jou willen wij daar graag invulling aan geven.

 

Wat bieden wij?

Op onze locatie aan de Waezenburglaan 51A in Leek hebben wij de beschikking over een prachtig ingericht Technohub. Dit is een lokaal waarin we gebruik kunnen maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Techniek.

Speciaal voor leerlingen uit het basisonderwijs hebben we een lesactiviteit ontwikkeld, waarbij je als leerkracht samen met je klas kennismaakt met nieuwe technieken.

Daarnaast hebben wij diverse leskisten ontwikkeld, waarmee wij op pad gaan en bij jou in het klaslokaal een lesactiviteit verzorgen.

 

Maak gebruik van ons aanbod en reserveer snel een activiteit, zodat we samen het verschil voor de leerling kunnen maken. We hopen elkaar snel te ontmoeten!

 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, stuur dan gerust een mail naar:  j.bouwkamp@rsgdeborgen.nl en/of f.kooimans@rsgdeborgen.nl