Beste leerkracht groep 5, 6, 7 en 8,

 

Grijp je kans en maak gebruik van ons lesaanbod in het kader van Sterk Techniek Onderwijs in de regio Westerkwartier-Noordenveld. Het is een uitstekende mogelijkheid voor jou en je leerlingen om kennis te maken met de veelzijdigheid van innovatief techniek onderwijs.

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van enthousiaste techniekdocenten uit het voortgezet onderwijs. Als rsg de Borgen hebben wij een landelijke subsidie gekregen om Sterk Techniek Onderwijs te promoten. De samenwerking met basisscholen uit de regio maakt hier een belangrijk deel van uit.

 

Hoe eerder kinderen in contact komen met Techniek en de onuitputtelijke mogelijkheden, hoe beter ze geïnformeerd zijn over wat dit voor hen kan betekenen, als ze bijvoorbeeld een opleiding kiezen of nadenken over hun toekomst. Samen met jou willen wij daar graag invulling aan geven.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden uitdagende technieklessen voor leerlingen uit groep 5 t/m 8. Deze lessen worden in twee fasen aangeboden. We starten met een gastles op de eigen basisschool en vervolgens ontvangen we de leerlingen voor een gastles in ons Technohub in Leek.

 

Voor de gastlessen op de basisscholen beschikken we over uitdagende leskisten en materialen, waarmee we bij jou in het klaslokaal een lesactiviteit verzorgen. We komen met twee begeleiders, zodat we de leerlingen alle aandacht kunnen geven.

 

In vervolg hierop breng je met je klas een bezoek aan de Technohub in Leek. Op onze locatie aan de Waezenburglaan 51A in Leek beschikken wij over een prachtig modern ingericht lokaal, waar we gebruik maken van uitdagende moderne lesmaterialen, zoals o.a. drones, ozobots en geavanceerd technisch lego. Speciaal voor leerlingen uit het basisonderwijs hebben we lesactiviteiten ontwikkeld, waarbij je als leerkracht samen met je klas kennismaakt met deze nieuwe technieken.

 

Maak gebruik van ons aanbod en start met een gastles bij jou op school. Vervolgens raden we aan om de techniekles in de Technohub kort daarop te volgen, gezien het feit dat er een opbouw in de lessen zit.

 

Via onderstaande buttons kun je je reservering vastleggen. Samen maken we het verschil voor onze leerlingen! Wij hebben er zin in en hopen jou en je leerlingen snel te ontmoeten!

 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, stuur dan gerust een mail naar: j.bouwkamp@rsgdeborgen.nl en/of f.kooiman@rsgdeborgen.nlSelecteer school

Selecteer uw school om de lessen te bekijken.