Ervaren en ontdekken!

Datum: 25-6-2024

Als derdejaars vmbo-leerling met een technisch profiel sta je nog helemaal aan het begin van je leer- en werkloopbaan. Wat valt er allemaal voor jou te kiezen qua vervolgopleidingen in het MBO? Natuurlijk heb je nog ruim de tijd om daarover na te denken. Vanuit het Sterk Techniek Onderwijs willen wij graag dat het niet alleen bij nadenken blijft, maar dat je vooral ook gaat ervaren en ontdekken!

Aangezien onze focus op techniek ligt, brengen we leerlingen in contact met de opleidingsmogelijkheden in verschillende techniekbranches. Vandaar ook dat we contact opnamen met de MBO techniekafdeling van Firda in Drachten.

Het plan: Een leuke en uitdagende ervaringscarrousel, waarbij leerlingen concreet aan de slag gaan en een goed beeld krijgen van een vervolgopleiding in de metaal- en installatietechniek.

Gedurende twee weken mochten ze één ochtend per week, rondkijken en vooral ook doen op de techniekafdelingen van Firda aan de Splitting in Drachten. Er werden o.a. CV’s aangesloten en er werd een mooie mini-BBQ van metaal gemaakt! Tijdens de opdrachten, kregen ze bijna ongemerkt de theorie aangereikt, die ze in de proefopstellingen meteen in praktijk konden brengen.

 


Firda bedankt voor de gastvrije ontvangst en een extra bedankje voor de docenten, Koos van Esch, Hein van Marrum, Jan Jongsma en Jan van der Meulen, die vanuit volle bevlogenheid onze leerlingen lieten kennismaken met deze uitdagende opleidingen!