Nieuws

Techniek docenten geven gastlessen in het basisonderwijs

Sinds enige tijd geven techniek docenten uit het voortgezet onderwijs lessen op de basisschool. Er doen op dit moment zeven basisscholen mee aan de pilot. Na de zomervakantie worden de gastlessen voor alle basisscholen uit de regio Westerkwartier en Noordenveld mogelijk. Vandaag bezochten techniekdocenten, Jan Willem Bouwkamp en Fran...

Bedrijfsbezoek leerlingen Terra

Een van de doelen van het Sterk Techniek Onderwijs is, dat leerlingen buiten de school kennismaken met technische beroepen en ervaren wat er allemaal mogelijk is met een technische opleiding. En precies dat, deden de leerlingen van Terra Oldekerk die het keuzevak Automotive hebben gekozen. Zij waren afgelopen donderdag op ‘werk...

Bedrijfsbezoek leerlingen rsg

"Wow, wat een toffe excursie was dit...." "Ik wil later ook zo'n boot...." Reacties van leerlingen uit klas 3 van de afdelingen Produceren, Installeren, Energie en Bouwen, Wonen en Interieur. Zij vertrokken op donderdag 9 maart in alle vroegte per bus richting Makkum. In deze Friese plaats worden namelijk prac...

Regionale laswedstrijd Nederlands Instituut Lastechniek

Iedereen heeft er weer zin in! De aanmeldingen schieten het dak uit en leerlingen vanuit de vmbo- en praktijkscholen staan te trappelen om hun kennis en kunde op het gebied van lassen te laten zien. En dat kan bij de laswedstrijden die door het Nederlands Instituut voor Lastechniek worden georganiseerd. De wedstrijd voor scholen uit ...

rsg de Borgen start met bouw Tiny House

Op woensdag 22 februari 2022 is op de Nijeborg gestart met de bouw van een Tiny House. Wat in eerste instantie alleen op papier bestond, wordt nu werkelijkheid. Het begon allemaal met een landelijke subsidie van Sterk Techniek Onderwijs met als doel leerlingen te enthousiasmeren voor Techniek. Al enige jaren zien we dat de techniekse...

Leerlingen Nijeborg bouwen zelf een skelter

Het enthousiasme straalt er vanaf bij de vierdejaarsleerlingen van de afdeling Produceren Installeren en Energie. Wat begon met een verzameling stalen buizen is in de loop van de tijd een echte skelter geworden. Vol overgave hebben ze eraan gewerkt. Soms met een tegenvaller omdat iets net niet pastte en dan toch weer opnieuw proberen...

Bezoek Tech-to-the-Future

Op 22 november 2022 bezochten alle 2e klas leerlingen van de Nijeborg het prachtige event Tech-to-the-Future in het Martini Plaza in Groningen. Een indruk krijgen? Bekijk de sfeerimpressie via deze link: Tech-to-the-Future

Kennismaking groep 8 Technohub Nijeborg

rsg de Borgen opent de deuren voor leerlingen groep 8. Kennismaken met het supermoderne Technohub in de Nijeborg in Leek. Op 23 november kwamen er ruim 50 leerlingen uit het basisonderwijs in Leek langs om alvast een voorproefje te krijgen van het voortgezet onderwijs. In het technohub mochten ze aan de slag met Technisch lego. Er we...

Eerste trekker rijles in Oldekerk

Een spannende dag voor leerlingen die het keuzevak "Groen Machinepark" volgen bij Terra in Oldekerk! Zij kregen hun eerste trekker rijles. Met een prachtige lescombinatie reed Verkeersschool Holmersma onder grote belangstelling het schoolterrein op. De leerlingen mochten onder begeleiding van eigenaar Egbert Holmersma plaat...

Basisonderwijs bezoekt bouwafdeling vmbo

Afgelopen woensdag 8 juni 2022 stond de deur van de praktijkafdeling in Leek wagenwijd open om een kleine groep leerlingen uit groep 6 t/m 8 van verschillende basisscholen te ontvangen. Het betrof hier een select groepje leerlingen, voor wie het leren in de praktijk perfect aansluit bij hun leerbehoefte. Naast de reguliere lessen in ...

Leerlingen rsg en Terra leren buiten de school

Op donderdag 12 mei 2022 bezochten derdejaars VMBO leerlingen van de opleiding Bouwen, Wonen en Interieur van rsg de Borgen en Terra het Suikerunieterrein in Groningen. Dit unieke terrein bevindt zich tussen Hoogkerk en Groningen, aan de ringweg, waar vroeger de suikerfabriek van de SuikerUnie stond. Inmiddels heeft dit terrein echte...

Zinderende beroepenwedstrijd leerlingen Nijeborg

Binnen de Nijeborg wordt veel aandacht besteed aan de (technische) talenten van de leerlingen en met het project Sterk Techniek Onderwijs in onze regio wordt dit vanuit de overheid eveneens gestimuleerd. Groot was dan ook de opluchting dat de inmiddels befaamde Beroepenwedstrijden van het SSPB op de eigen schoollocatie weer door kond...