Leerlingen rsg en Terra leren buiten de school

Datum: 12-5-2022

Op donderdag 12 mei 2022 bezochten derdejaars VMBO leerlingen van de opleiding Bouwen, Wonen en Interieur van rsg de Borgen en Terra het Suikerunieterrein in Groningen.

 

 

Dit unieke terrein bevindt zich tussen Hoogkerk en Groningen, aan de ringweg, waar vroeger de suikerfabriek van de SuikerUnie stond. Inmiddels heeft dit terrein echter een hele andere bestemming gekregen. Het is een plek waar diverse bruisende activiteiten, (educatieve) experimenten en technische innovaties plaatsvinden. Een bezoek aan deze uitdagende locatie is dan ook een geweldige ervaring.

 

 

In samenwerking met IVN Natuureducatie namen de leerlingen deel aan een workshop Duurzaam en Circulair Bouwen. Onder begeleiding van medewerkers van IVN werden prachtige insectenhotels en vogelhuisjes gemaakt van restmateriaal uit de bouw. De leerlingen hadden er zichtbaar plezier in om praktisch aan de slag te gaan en het zonnige weer deed de rest. Ook het besef dat je ‘oude’ spullen weer een nieuwe bestemming kunt geven bleek een echte eye-opener.

 

 

De workshop werd afgesloten met een rondleiding over het terrein door Sjoerd Pool, projectleider van de Terra locatie van het Suikerunieterrein. Hij informeerde de leerlingen over de ontwikkelingen op het terrein en de toekomstige plannen. Bent u ook nieuwsgierig geworden, neem dan gerust een kijkje op de website van het Suikerunieterrein (https://suikerterrein.nl/ontdek).

 

 

De leerlingen sloten af met een welverdiende lunch in restaurant de “Wolkenfabriek en kijken terug op een leerzame en vooral ook leuke dag!