Leren in de praktijk (deel 1)

Datum: 24-3-2024

Leerlingen uit klas 3 van de Nijeborg, die het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) volgen, leren niet alleen op school, maar ook in de praktijk. We vinden het namelijk heel belangrijk om ze te laten zien, wat je met de kennis uit de lessen PIE allemaal kunt doen. En vooral ook welke ontwikkelingen er plaatsvinden in de mega snelle wereld van techniek.

 

Tijd voor bedrijfsbezoeken! Via het OpleidingsBedrijf Metaal Noord (OBM) leggen we contact met twee interessante bedrijven. Natuurlijk wil Poelstra Machinefabriek uit Groningen meewerken. Wat is er nu leuker dan jonge mensen iets vertellen over je familiebedrijf dat al sinds 1961 werkzaam is op het gebied van metaalbewerking.

 

Bij Poelstra werkt een fijn team van doeners en creatieve bedenkers. Ze beschikken over jarenlange ervaring en hebben passie voor hun vak. Dat maakt dat onze leerlingen getrakteerd worden op een boeiend verhaal. De machines liegen er niet om, hypermodern en tot op de millimeter nauwkeurig. Voor de techneuten onder ons; er wordt o.a. gebruik gemaakt van een CNC Draai en freesmachine, een OneCNC CAD/CAM systeem en drukfrezen (brootsen).

 

In de fabriek kunnen ze mede daardoor ideeën vertalen naar ‘echte’ producten. De wensen van de klant zijn daarbij leidend. Het moet al gek gaan als er bij Poelstra niet een oplossing kan worden bedacht. Dat maakt het werk ook zo afwisselend en interessant! Tijdens het bezoek zie je dat leerlingen aandachtig luisteren. Wie weet wordt hier alvast een basis gelegd voor een toekomst in de techniek!

 

Lees ook deel 2 van Leren in de praktijk!