Op bezoek bij een echte loodgieter....

Datum: 31-10-2023

Om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Techniek bezochten de 4e jaars leerlingen van rsg de Borgen op 19 oktober een echte loodgieter. En dit was niet zomaar een loodgieter, maar een échte vakman op zijn gebied.

 

Idefix begon ooit als klussenbedrijf en gaandeweg hebben ze zich steeds verder gespecialiseerd in de dak- en gevelbekleding. Er wordt gewerkt met diverse metalen zoals zink, koper, RVS, titaan en aluminium. Maar ook andere metalen kunnen ze verwerken. Het bedrijf levert vakwerk op letterlijk en figuurlijk hoog niveau en heeft veel ervaring in huis. Dat betekent ook dat hun personeel regelmatig bijgeschoold wordt met theorie en praktijk cursussen.

 

In het bedrijf staan diverse machines voor het verwerken van metaal en dat maakt het natuurlijk ook interessant voor onze leerlingen. Wat het bezoek helemaal speciaal maakte is dat het bedrijf aan een geweldig mooie opdracht werkt: De restauratie van de beelden die op de Korenbeurs in Groningen staan. Terwijl de leerlingen rondliepen konden ze de grote beelden van dichtbij bewonderen. Een unieke gelegenheid want normaal gesproken kun je ze alleen op grote afstand zien.

 

Er is anderhalf jaar werk in gaan zitten, maar het beeld van de handelsgod Mercurius is weer in volle glorie hersteld. Afgelopen maandag is hij teruggekeerd op zijn plek, boven op de Korenbeurs in Groningen. Zijn ‘collegaatjes’ Neptunus en Ceres volgen in november.