Young Solar Challenge

Datum: 24-6-2024

Samenwerking werkt gewoon!

Binnen rsg de Borgen is een gemotiveerd team van leerlingen al een flinke tijd bezig met de bouw van een wedstrijdsolarboot. Zij doen namelijk mee aan de Young Solar Challenge onder begeleiding van  technasiumdocenten Jeffrey Linker, Karin Lamain en Brand Petersen.

Aanstaande zaterdag 28 en zondag 29 juni 2024 vindt deze landelijke wedstrijd plaats in het vestingstadje Heusden. Maar voor het zover is wordt er nog flink doorgewerkt. Het is zelfs zo dat de leerlingen er in hun vrije tijd voor op school komen. Zo trof ik vandaag een super gemotiveerd leerlingenteam aan dat alles op alles zet om hun boot operationeel te maken.

Af en toe heb je dan ook advies nodig om weer een stapje verder te komen. Wat is het dan fijn wanneer je naast je eigen docenten ook een beroep kunt doen op de praktijkdocenten van de afdeling Produceren, Installeren en Energie. Zij geven praktische tips of ondersteunen met bruikbare materialen.
Dit jaar hebben zich voor deze uitdagende challenge nog geen vmbo-leerlingen aangemeld, maar daar hopen we volgend jaar verandering in te brengen. Samen staan we sterk en de bouw van een Solarboot is een prachtig project om in samen te werken.

Als het goed is wordt er vanmiddag een eerste proefvaart gemaakt om te kijken of er nog verbeteringen nodig zijn. Natuurlijk zou het fijn zijn wanneer we een mooi resultaat behalen tijdens de wedstrijddagen, maar ook zonder dat zijn de deelnemers al winnaars!

David, Iris, Daan, Thomas, Jorinde, Felien, Lyanne, Pieter en Stef, wat hebben jullie veel (technische) ervaring en kennis opgedaan de afgelopen tijd. Heel veel plezier gewenst vanuit het projectteam Sterk Techniek Onderwijs regio Westerkwartier-Noordenveld.