Leren in de praktijk (deel 2)

Datum: 25-3-2024

Als we buiten de deur gaan leren, dan is het natuurlijk fijn om dit bij meerdere bedrijven te doen. Vandaar ook dat we nog diezelfde dag een bezoek brengen aan VDL Wientjes in Roden.

 

VDL Wientjes ontwikkelt en maakt thermoplastische kunststofproducten en voegt deze samen voor heel veel verschillende opdrachtgevers. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld toepassingen in de medische wereld, de luchtvaart of auto industrie. Een overeenkomst met het bezoek aan Poelstra is dat we ook hier te maken hebben met een innovatief bedrijf dat beschikt over geavanceerde machines.

 

VDL kent een lange historie die teruggaat naar 1909. Men werkte toen nog met bakeliet, één van de eerste soorten kunststof, voor het maken van telefoons en radio’s.Dat de ontwikkelingen sindsdien niet stil hebben gestaan, laat het uitgebreide en hypermoderne machinepark zien. We zien ook hier CNC-freesmachines die worden ondersteund door CAD/CAM software. Maar ook vacuümvormmachines, waarmee hoogwaardige kunststof platen in iedere gewenste vorm kunnen worden verwerkt en een 3D Meetmachine waardoor producten voor de  Automotive, Aerospace en Medische Technologie branches nog efficiënter en nauwkeuriger kunnen worden ingemeten. Hiermee behoort dit machinepark zelfs tot de modernste van Europa.

Ook hier krijgen onze leerlingen een beeld van de enorme mogelijkheden op het gebied van de verwerking van kunststof. Kennis waardoor ze zich realiseren dat hun toekomstige ideeën, uitgewerkt en gemaakt kunnen worden… Daarmee ligt er een prachtige toekomst te wachten in de magische wereld van techniek! Samen met het bedrijfsleven brengen we deze wereld een stukje dichterbij voor onze leerlingen! We bedanken de deelnemende bedrijven van harte voor hun inzet en bevlogenheid!