Leren met hart, hoofd en handen!

Datum: 19-6-2024

Leren met hart, hoofd en handen!

Wat fijn om te horen! Begeleiders en leerlingen van Practical Skills willen graag terugkomen bij de praktijkafdelingen van rsg de Borgen in Leek. Het is zo goed bevallen dat ook de data voor volgend schooljaar alweer op de rol staan.

De drijvende kracht achter Practical Skills is Theresia Jager coördinator en leerkracht Practical Skills van onderwijsgroep Quadraten. Al enige jaren zorgt zij ervoor dat leerlingen die bij voorkeur leren door doen één dag in de week praktisch bezig zijn en op deze manier heel veel leren. Haar motto is dan ook: Leren met hart, hoofd en handen.

Een bezoek aan onze prachtige praktijkafdeling Bouwen Wonen en Interieur mag dan ook niet ontbreken in het programma van deze getalenteerde leerlingen. Ze gaan lekker praktisch aan de slag en maken een gepersonaliseerd houten kratje.

Dat betekent tekening lezen, meten, aftekenen zagen, schuren, boren, een logo uitzoeken en printen en de verschillende onderdelen in elkaar schroeven. Voor deze opdracht is inzicht nodig, concentratie, nauwkeurigheid en handigheid. En dat laten de leerlingen zien!

Jayden, Tobias, Jeffrey, Bert-Jan, Siemen, Jesse en Kjelld jullie zijn toppers!