Regionale laswedstrijd Nederlands Instituut Lastechniek

Datum: 9-3-2023

Iedereen heeft er weer zin in! De aanmeldingen schieten het dak uit en leerlingen vanuit de vmbo- en praktijkscholen staan te trappelen om hun kennis en kunde op het gebied van lassen te laten zien.

 

En dat kan bij de laswedstrijden die door het Nederlands Instituut voor Lastechniek worden georganiseerd. De wedstrijd voor scholen uit de regio Noord Nederland vond op donderdag 9 maart plaats bij het Noorderpoort in Groningen.

Aanstormende talenten kunnen hun vakmanschap en passie voor het lasvak tijdens deze wedstrijd echt laten zien. Het onderwijs, bedrijfsleven en het NIL willen graag een bijdrage leveren om jonge mensen te enthousiasmeren om te kiezen voor een vak in de lastechniek. Alleen met voldoende nieuwe instroom van jonge vakmensen is de continuïteit van lastechnische bedrijven en de lasindustrie gewaarborgd.

 

Een extra bijkomstigheid is dat je door deelname aan deze wedstrijd ook je NIL niveau 1 diploma kunt behalen (op de wedstrijddag voor de praktijk en op een later moment wordt de theorie getoetst). Vanuit de Nijeborg heeft Siebren het praktijkdiploma behaald, nu alleen de theorie nog en hij heeft een uitstekende uitgangspositie voor een baan in de technieksector.