Samen staan we sterk in de regio Westerkwartier-Noordenveld

Datum: 3-4-2024

Om een breed draagvlak voor ons project Sterk Techniek Onderwijs in de regio Westerkwartier-Noordenveld te creëren, is het nodig dat bedrijven, ondernemers en organisaties ons weten te vinden, want dit levert prachtige kansen en vormen van samenwerking op.

 

We waren dan ook zeer verheugd met de uitnodiging van de Rabobank om onze Sterk Techniek plannen toe te lichten tijdens de algemene ledenvergadering in het prachtige BuildinG gebouw aan de Zernikelaan in Groningen. De bijeenkomst stond o.a. in het teken van innovatieve en duurzame technieken en de link met het onderwijs.

 

Als rsg de Borgen lieten we zien welke activiteiten we vanuit ons projectplan hebben ontwikkeld, waarbij het onze missie is om jongeren kennis te laten maken met de veelzijdigheid van techniek, waardoor ze enthousiast worden en een goed beeld krijgen van de mogelijkheden in deze uitdagende sector.

 

In aansluiting hierop liet Piet Zijlstra, eigenaar van PolyCiviel Civiele Techniek Advies zien, welke nieuwe ontwikkelingen en innovatieve oplossingen er zijn op het gebied van duurzame bouw en de klimaatproblematiek.

 

De verbinding van deze twee werelden biedt een scala aan mogelijkheden voor leerlingen van rsg de Borgen om in te participeren. Dit gaan we zeker verder onderzoeken.

 

Daarnaast hebben leden van de Rabobank veelal raakvlakken met bedrijven, organisaties en de arbeidsmarkt. Ook hier zien wij geweldige kansen om de samenwerking op te zoeken. Op dit moment denken wij bijvoorbeeld aan het bezoeken van bedrijven of innovatieve projecten, maar ook gastlessen op locatie of binnen onze scholen behoren tot de mogelijkheden. Tijdens deze bijeenkomst zijn de eerste contacten al gelegd.

 

Bovendien organiseren wij in 2024 weer een groot evenement in de vorm van Techniek Tastbaar. We werken hierbij nauw samen met bedrijven en organisaties die bij ons op school technische doe-activiteiten voor leerlingen aanbieden. Vorig jaar mochten we maar liefst 40 deelnemers verwelkomen en ruim 1500 bezoekers.

 

Om alvast in de agenda te zetten:

vrijdag 18 oktober 2024.

 

Meedoen of nieuwsgierig geworden neem gerust contact met ons op via https://www.uitdagendtechniek.nl/contact/