Tech-to-the-Future

Datum: 30-11-2023

Met een lekkere vrieskou vertrokken alle tweede klas leerlingen uit het vmbo van rsg de Borgen vandaag naar het Martiniplaza in Groningen. Hier werd een techniekevent georganiseerd, waarbij zo’n 2200 leerlingen uit de gehele provincie Groningen werden verwacht.

 

Tijdens deze hippe Tech-to-the-Future konden zij kennismaken met de verschillende werelden van  techniek: Mens & Gezondheid, Energie, Water & Veiligheid, Voeding & Natuur, Wonen, Werken & Verkeer, Ontwerp, Productie & Wereldhandel, Digitaal, Media & Entertainment, Hi-tech & Science.

 

Uit al deze werelden waren bedrijven vertegenwoordigd, die onze leerlingen lieten kennismaken met technische toepassingen. Ook het Middelbaar Onderwijs liet zien welke technische vervolgopleidingen er in de regio zijn. Hierdoor krijgen onze leerlingen alvast een idee van de kansen en mogelijkheden die er voor hen in de toekomst liggen.

Ze mochten tijdens deze beurs lekker aan de slag met allerlei uitdagingen, variërend van het programmeren van robots, knutselen met elektronica, spuitwerk, houtbewerking tot simulaties door middel van VR-brillen.

 

Wat het natuurlijk superleuk maakt is dat leerlingen er zo spelenderwijs achter komen dat techniek overal is.  Bijvoorbeeld door het zelf maken van een leuke groepsfoto of het lekker crossen op een scootmobiel. Zo blijkt techniek al snel veel leuker dan gedacht!

 

Een korte rondvraag bij onze pubers: Wat vond je ervan?
Antwoorden variërend van : “Heel leuk” tot “Best wel leuk”

 

Voor pubers is dit een heel groot compliment en dat nemen we zeker mee naar een volgende keer!