Techniek doe je samen!

Datum: 5-3-2024

Afgelopen donderdag mochten we leerlingen van onze vestiging de Woldborg in de Technohub te Leek ontvangen. Doordat we nu de beschikking hebben over de personenbus van Sterk Techniek Onderwijs kon dit snel en gemakkelijk worden gerealiseerd.

Zoals wellicht bekend verzorgt de Woldborg in Grootegast niet alleen vmbo/havo onderwijs voor leerlingen uit de regio, maar ook Oekraïense leerlingen krijgen hier les. Voor beide groepen is het fijn om zich buiten het reguliere lesprogramma te oriënteren op techniek.

Voorafgaand aan het bezoek werden de leerlingen verwend met een lunch, waarbij ze gastvrij werden ontvangen in de Sintmastee, een multifunctioneel centrum van De Zijlen in Tolbert, waar zorg en ontmoeting centraal staan. Fijn dat we ook op deze manier contact kunnen maken met onze buurt.

Voor het techniekprogramma in de Technohub zijn onlangs nieuwe lessen ontwikkeld en is bijbehorend lesmateriaal aangeschaft. Leerlingen kunnen hiermee bijvoorbeeld elektrische circuits aanleggen, waardoor ze een beter beeld krijgen van hoe dit in de praktijk werkt. Een leuke uitdaging en mooie afwisseling op hun reguliere programma!